Aktuellt >>

Aktuellt ligger nere åtminstone tills webmaster hunnit lägga över hemsidan på ny plattform. Hänvisar till Facebook och gruppen Näs socken, Gotland.

Hurvida nedan gäller vet jag inte.

Pingis i bygdegården onsdagar kl 19.30.

Farmarlunch hos Vivianne onsdagar kl. 12. Anmälan 489025.

Vill du väva i bygdegården? Kontakta Mona 0736-107198.

Just nu se Havdhems hembygds-
förening.>>

Bli medlem i Näs bygdegårdsförening.
Läs mer >>

 

Välkommen till Näs socken på södra Gotland    
Vindkraft

Karta västra sidan, pdf fil >>

 
20180126 Onsdagen den 31/1 är det dags för en stor gjutning så då kommer det gå många cementbilar genom socknen.
20180111 Onsdagen den 17/1 är nästa gång det kommer gå mycket lastbilar genom socknen och ner till byggplatsen.
20180110

Socknen tillsammans med ytterligare 11 företag bygger just nu gemensamt tre vindkraftverk på Olsvennes marker mitt emot Vattenfalls byggnad ute på udden. Nu under Januari o februari är planen att få klart alla mark- o anläggningsarbeten. Dessa innefattar vägar och montageytor samt gjutning av de tre betongfundamenten. Även slangar och rör för el- och fiberkablar skall grävas ner. Allt detta innebär självklart en hel del trafik med tyngre fordon, särskilt de dygn då fundamenten gjuts. Det är som bekant en väldig massa betong som åtgår. Utöver själva ”huvudgjutningen” sker först det som kallas för bottengjutning. Det är ett tunnare skikt på 10-15 cm som ger en bra botten i schaktgropen att bygga upp hela formen och armeringen på. Den första bottengjutningen sker imorgon torsdag om tidplanen håller. Första stora bottengjutningen sker så i nästa vecka. Ambitionen är att meddela exakt dag här på hemsidan lite i förväg.

Det kommer även att sättas upp en skylt om förbud att beträda området. Det kanske ser lite ogästvänligt ut men det är farligt arbete som pågår och det är också - tyvärr – alltid risk för ovälkommet besök då man lätt kan tro att finns stöldbegärligt material inom området.

Hälsningar

Andreas Wickman

Vattenfalls besöksverksamhet håller öppet under några veckor varje sommar. En guide finns på plats, det är fri entré och kaffe med kaka serveras. http://www.vattenfall.se/sv/nasudden-vindkraftpark.htm
   
Hösten 2008 påbörjades en modernisering av vindkraftsparken. Gamla verk tas ner och nya större och mer effektiva verk byggs.
Här levereras vingar till ett nytt verk.

Den 6 september 2010 invigning och första spadtaget för etapperna 2, 3 och 4 där 21 verk ska ersätta 38.

I bild Andreas Wickman, projektledare och Lars Thomsson, ordförande i byggnadsnämnden. Flera hundra entusiaster var på plats
och alla bjöds på förtäring.

För mer information sök på bla. vindkraft Näsudden och på Wickmans vind.

   

   

Startsida
Fibergruppen
Boende
Förtäring
Hantverk
Bad
Gårdsbutiker
Mataffärer
Att göra
Natur
Karta
Geografi
Vindkraft
Kyrkan mm
Kultur
Fiskelägen mm
Gårdar, platser
Föreningar
Företag
Länkar
Samhälls-
service
Redaktion
Webbmaster
©nas.nu
Uppdaterad 10/7-18